Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, camiaya önemli bir mesaj verdi. “Delegelerimize yanlış bilgi veriliyor” diyen Ceşen, “Kamuoyunda olağanüstü genel kurul yapılırsa olağan genel kurula gerek yok diye konuşmalar yapılıyor. Dernekler yönetmeliğine göre olağan genel kurul Haziran 2017’de yapılacaktır” dedi.

Denizli’deki amatör spor kulüplerini bir çatı altında toplayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan kulüpler ve camia için önemli bir açıklama geldi. Haziran 2014’de yapılan gelen kurulda delegelerin oyları ile göreve gelen Denizli ASKF yönetiminde geçtiğimiz günlerde yaşanan istifalardan sonra yeni isimlerle yola devam ediyor. 2017 yılının Haziran ayında olağan genel kurul yapacak olan Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, yönetime alınan yeni isimlerle birlikte uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

“Kamuoyu yanıltılıyor”

Denizli’de amatörler için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, federasyona kayıtlı olan delegelere yanlış bilgiler verildiğini belirtti. ASKF’den istifa eden isimlerin delegelerle irtibat kurarak ASKF’yi olağanüstü genel kurula götürmek için farklı söylemlerde bulunduğunun kendilerine ulaştığını açıklayan Ceşen, “Delegelerimiz bizleri arayarak ‘Bu sene olağanüstü genel kurul olursa olağan genel kurul yapmaya gerek yok’ deniliyormuş. Biz dernekler yönetmeliğine göre görev yapan kurumlarız. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Yönetmeliği’nin 13. Maddesi uyarınca olağanüstü genel kurul normal genel kuruldan çok kısa bir süre önce yapılsa bile olağan genel kurul yine zamanında yapılacak. Yani 2017 yılının Haziran ayında olağan genel kurul her şartta yapılmak zorunda. Bunun dışındaki verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Spor camiasının değerli mensupları ve delegelerimizin bu konuda bilgilendirmek istedik” dedi.

“Olağanüstü genel kurula gerek yok”

Denizli ASKF’de bugüne kadar olağanüstü genel kurul yapılmadığını da hatırlatan Ceşen, “İmza toplanarak olağanüstü genel kurula götürülmek istenen ASKF, bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmalarla başarılı olmuştur. Olağanüstü genel kurul camiamıza yarar değil, maddi ve manevi zararlar verecektir. Bu bilinçle hareket edilmesi gerekmektedir. Bizler bu bayrak yarışında önemli görevler yaptık. Bu zorlu göreve talip olmak isteyen herkes 2017 yılının Haziran ayında yapılacak olan olağan genel kurulda aday olabilir” diye konuştu.

“Çalışmalarımız devam ediyor”

Denizli’de amatörlerle ilgili olarak çalışmaların ara vermeden devam ettiğinin altını çizen Ceşen açıklamasına şöyle devam etti, “Bizler gönüllülük esasıyla çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar Denizli amatörü için bir çok projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bizler amatör camia olarak büyük bir aileyiz. Bu büyük ailedeki tek hedefimiz amatörleri daha iyi şartlarda spor yapma imkanı sağlamak. Bunun için hem yerel yönetimler hem de Ankara’dan Federasyon, Konfederasyon ve Bakanlıklar nezninde çalışmalarımız devam ediyor, edecek”.

resim1 resim2